Witamina E + C FORMEDS BiCAPS
Opis
BICAPS E+C zawiera 134 mg witaminy E oraz 100 mg witaminy C.
Naturalna witamina E - z soi niemodyfikowanej.
Czysty skład - bez m.in. sztucznych wypełniaczy, przeciwzbrylaczy i barwników. Naturalna, wegańska kapsułka z pullulanu - pozyskiwanego w procesie fermentacji. Pojemnik z roślinnych surowców. Produkt odpowiedni dla wegetarian i wegan.
Witamina E:
pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym.
Jest głównym antyoksydantem który chroni komórki przed utleniaczami.
Bierze udział w dostarczaniu składników odżywczych do komórek.
Wzmacnia ścianę naczyń krwionośnych oraz chroni czerwone krwinki przed przedwczesnym rozpadem.
Wykorzystywana jest też do leczenia męskiej niepłodności, zaburzeń mięśniowych, miażdżycy oraz chorób serca.
Witamina C (kwas L-askorbinowy) to witamina rozpuszczalna w wodzie, niezbędna do prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Jest bardzo nietrwała, stale zużywana, niemagazynowana w organizmie, stąd konieczność jej codziennego uzupełniania.
Większość zwierząt i roślin potrafi wytwarzać witaminę c, niestety człowiek jest zmuszony dostarczać ją z zewnątrz.
Sposób użycia:
Spożyć 1 kapsułkę 1 raz dziennie w trakcie posiłku.
Ilość kapsułek w opakowaniu: 60
Ilość porcji w opakowaniu: 60
Zawartość opakowania netto: 24,6 g
Zawartość 1 kapsułki netto: 410 mg
SKŁAD PRODUKTU:
Porcja dzienna - 1 kapsułka zawiera (referencyjna wartość spożycia %):
Witamina E (ekwiwalent D-alfa-tokoferolu) - 134 mg (1 117%)
Witamina C - 100 mg (125%)
Inulina - 145 mg
Składniki: witamina E (bursztynian D-alfa-tokoferylu z soi), inulina (korzeń cykorii), pullulan (otoczka kapsułki), witamina C (kwas L-askorbinowy).